REGIO | Het Nova College houdt woensdag 7 februari van 18.00 – 21.00 uur Open huis voor alle mbo opleidingen in Beverwijk, Haarlem, Hoofddorp en Harlingen en IJmuiden. In Amstelveen, Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp kunnen bezoekers ook terecht voor informatie over het vavo: mavo, havo en vwo voor (jong) volwassenen. De opleidingen Sport en Bewegen van CIOS Haarlem houden Open huis op zaterdag 3 februari van 10.00 – 14.00 uur aan de IJsbaanlaan in Haarlem.

Nova College verzorgt mbo in de sectoren Economie, Techniek en Zorg en Welzijn verdeeld over de volgende opleidingsrichtingen: Autotechniek, Bouw, CIOS Sport en Bewegen, Dans en Theater, Handel en Commercie, Horeca en Facility, ICT, Lab, Logistiek, Maritiem: Zeevaart en Binnenvaart, Marketing en Media, MyTec, Orde en Veiligheid, Recreatie door Cosmo Academy Haarlem, Uiterlijke Verzorging, Techniek, Welzijn, Zakelijk en Zorg. Nieuw in Hoofddorp zijn drie opleidingen Fastservice voor beroepen als barista of manager buffetrestaurant.

Uitdagen

Op het Nova College leren studenten meer dan alleen een beroep. Niet alleen de nodige kennis en vaardigheden zijn belangrijk; de juiste mentaliteit en persoonlijke ontwikkeling zijn ook van groot belang om succesvol te zijn. Op het Nova College gaat om meer dan het leren van vak. Nova College heeft ook oog voor de groei, geluk en ambitie van de studenten. Het is een school voor iedereen, waar studenten zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen ontplooien. De plek bij uitstek voor ambitieuze en prestatiegerichte jongeren. De campagne met de posters ‘Volg je hart’ en ‘Geloof in je droom’, houdt jongeren een spiegel voor en maakt duidelijk dat het om hun eigen ontwikkeling gaat en daagt ze uit om dromen waar te maken.

Keuzegids MBO: beste roc Randstad en 19 topopleidingen

Het Nova College is volgens de Keuzegids MBO 2018 het beste roc in de Randstad en staat landelijk op de 11de plaats. Ook blijkt uit de Keuzegids MBO dat Nova College 19 opleidingen heeft met het predicaat ‘topopleiding 2018’ in 8 verschillende vakgebieden: Acteur en Danser, Handhaver, 3 opleidingen Laboratoriumtechniek, Mediamanager en Mediavormgever, Leidinggevende entertainment en events (Cosmo Academy Haarlem), 4 opleidingen Sport en Bewegen CIOS Haarlem Hoofddorp, 4 opleidingen Procestechniek en Verpleegkundige.

Persoonlijk advies

Tijdens het Open huis krijgen bezoekers informatie en persoonlijk advies van docenten, praktijkopleiders van stagebedrijven en van studenten. Daardoor ontstaat een compleet beeld van hoe het is om een opleiding te volgen op het Nova College: wat leer je, hoe leer je, hoe is de sfeer op school en wat is de kans op werk na deze opleiding. De juiste opleidingskeuze is een van de belangrijkste factoren die bepalen of iemand een opleiding met succes volgt en afrondt. Wie naar het Open huis wil komen van het Nova College kan zich aanmelden via de website novacollege.nl. Na aanmelding ontvangt men per e-mail het gekozen programma en tips voor het Open huis.