Afscheid Directeur Nelie Groen

IJMUIDEN | Op 12-7 nemen het Technisch College Velsen en het Maritiem College IJmuiden afscheid van de directeur Nelie Groen. Nelie is 6 jaar directeur geweest van het TCV, MCIJ en Tender College en heeft in de regio samengewerkt met bedrijven, overheid en andere scholen om goed technisch en maritiem onderwijs te ontwikkelen en uit te voeren.

Nelie wordt bij TCV en MCIJ opgevolgd door Frank Out, voormalig afdelingsdirecteur bij het Fioretti College in Hillegom en sinds 2 jaar al werkzaam als locatieleider van de scholen aan de Briniostraat. In het Tender College zal Ron Pluimert locatie directeur worden.

Op 12-7 is er een receptie van 16.00 tot 18.00 uur in het TCV, aan de Briniostraat 12 in IJmuiden. Daar zijn de regionale werkgevers en andere belanghebbende uitgenodigd om afscheid te nemen van de vertrekkende directeur en kennis te maken met de nieuwe locatie directeur.

De school grijpt de gelegenheid aan om een intentieovereenkomst te tekenen tussen het TCV, InstallatieWerk en het Nova College Beverwijk. Deze overeenkomst staat garant voor doorlopende opleidingen in de installatie- elektrotechniek van vmbo B naar mbo niv 2. Installatiewerk zorgt voor een moderne opleiding met veel ervaring in het werkveld. Door de stage in het vmbo al uit te voeren onder leiding van het mbo, ontstaat er ruimte om de opleiding te versterken en mogelijk ook te versnellen. In het komende schooljaar gaan de scholen samen met Installatiewerk deze opleiding inrichten. De huidige derde klas leerlingen van het TCV kunnen deze route in de vierde klas starten.

De ondertekening van de intentieovereenkomst zal om 17.00 uur plaatsvinden. Rond dit tijdstip zal Nelie Groen ook worden toegesproken door o.a. oud-wethouder van onderwijs, mevrouw Annette Baerveldt.