Broedmachine Beverwijk opening en éénjarig bestaan

BEVERWIJK | Op 18 mei aanstaande wordt Beverwijkse broedplaats de Broedmachine officieel geopend! Een jaar geleden kregen de initiatiefnemers de sleutel van het pand aan de Woonboulevard en begon een groep enthousiaste vrijwilligers met de sloop en wederopbouw van werkruimtes. Het gebouw heeft een fantastische metamorfose ondergaan en er worden meer dan twintig interessante startups en creatieve ondernemers gehuisvest. Kom kijken!

De inloop is op vrijdag de 18e vanaf 16.00 uur en om 17.00 uur opent de Burgemeester van Beverwijk, Martijn Smit, op feestelijke wijze officieel de Broedmachine. Iedereen die geïnteresseerd is in de vorderingen van de vereniging, welke inmiddels ruim 120 leden telt, is van harte welkom! Verder is het de perfecte gelegenheid om de prachtige vormgeving vanbinnen te bekijken, alle ondernemers te leren kennen of om informatie te verkrijgen over het huren van een eigen werkplaats of atelier. Proost met ons mee op het behaalde resultaat en kijk mee naar de toekomst!

Na een bijzondere tour door het gebouw, wordt tussen 18.30 en 21.00 uur muziek gebracht door twee jonge regionale bands en een DJ. Panthause maakt ongegeneerde Alternative Rock met een Indie randje. De vierkoppige band verleidt je met meeslepende nummers, hypnotiserende gitaarpartijen en zweverige zang. Gevolgd door rockend viertal Pie Town met eigen tracks en covers. Ze staan bekend als wreed en losbandig en zijn naar eigen zeggen (nog) nooit bekogeld tijdens een optreden… DJ Lucy draait van alles en nog wat, als het maar classic is!

Loop tussen het dansen door langs de verschillende ateliers en bekijk de producten en diensten die de ondernemers aanbieden. Verder verwelkomen we je graag in de FLEXPO, pop-up store en expositie van Broedmachine-leden. Hier vind je schilderijen en grafisch design, hand-made tassen en hoeden, fotografie, glaskunst, fashion, merchandise en zeewierproducten! Om honger en dorst te stillen, geniet je onder meer van vlees en vega specialiteiten, vers gebrande koffie en uniek speciaalbier.

Kom 18 mei langs bij de Broedmachine en vier mee! Het adres is Parallelweg 7 te Beverwijk. Meld je van te voren aan via de website www.broedmachine.cc.