Byzantijns mannenkoor in de Naaldkerk Santpoort

SANTPOORT-NOORD | Op 3 juni 2018 verzorgt het Byzantijns mannenkoor de zang tijdens de Eucharistieviering in de Naaldkerk, Frans Netscherlaan 12 in Santpoort- Noord om 10.30uur.

Ze hebben afgelopen jaren in veel kerken een muzikale bijdrage geleverd tijdens Liturgische vieringen, woorddiensten, of andere bijzondere hoogtepunten. Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor werd op 1 april 1993 opgericht, telt 17 leden en staat onder de deskundige leiding van Sergé Latychev. Het repertoire bestaat uit liturgische gezangen uit de traditie van de Russisch orthodoxe kerk en volksliederen uit Rusland en de Oekraïne.

Sinds 1995 zingen ze op verschillende podia waaronder het Prinsengracht concert in Amsterdam, concertreizen naar o.a. Rusland en verzorgen ze de muzikale ondersteuning bij bijzondere vieringen en diensten. Het koor heeft aan een aantal radioprogramma’s meegewerkt en heeft vier CD’s opgenomen. Overigens heeft het koor jaren een kindertehuis gesteund nabij Sint-Petersburg en ook de bouw van een kindertehuis in het Noordwesten van de Oekraïne.

Op dit moment doneren ze een deel van de concertopbrengsten aan War Child. Ze collecteren dan ook aan het eind van de dienst.