DORPSFEEST VELSEN-NOORD | ER IS VAN ALLES TE DOEN

VELSEN-NOORD – Op 16, 17 en 18 juni tijdens het Dorpsfeest Velsen-Noord, is er in en rond de feesttent aan het Stratingsplantsoen, van alles te doen voor jong en oud. Er is veel, heel veel verschillende muziek.

Vrijdag

Om 18.00 wordt gestart met de feestelijke intocht van de avond4daagse met een Caribbean Brassband en een vette kinderdisco.
Vanaf 20.00 uur zijn er optredens van lokale bands: Shameless, Back Yard Bandits, Iron Steel en Johnny & Rolls Noise.

Zaterdag

Speelt blaasorkest BOOH op verschillende locaties in het dorp.

Start het kinderprogramma om 12.00 uur in de tent met Theater Zwuf, met de voorstelling Kaatje Piraatje; op het plein zijn er kinderspelletjes: eendjes vangen, hoepelen, blikgooien en bliklopen, kikker slaan, touwtje springen, 4 op een rij en klompwerpspel; nabij de tent zijn er creatieve activiteiten: nagels lakken, tattoos plakken, zoutpotjes maken en ballonnen vouwen. Kinderen kunnen lekker springen op het springkussen.

Rond het plein zijn er diverse kraampjes waar bewoners c.q. organisaties het een en ander in de aanbieding hebben of willen laten zien.

Van 13-15 uur zijn er sportactiviteiten in en nabij de voetbalkooi. FC Velsenoord, TC de Gieteling en Handbalvereniging HCV’90 doen allerlei sportspelletjes. Deelname is gratis.

Het ouderenprogramma is van 14-16.30 uur met muziek van Guus van den Berghe, 2 x een kienronde met medewerking van Seniorenvereniging Velsen Noord; kaarten a € 5,– zijn te verkrijgen bij wijkcentrum de Stek en bij de bloemenkiosk van Leo Aardenburg. Op de dag zelf zijn de kaarten bij de muntwagen te koop.

Om 17.00 uur is er een dansworkshop van D’nD Dance.

Om 18 uur staat de band Dogs Called Kitty op het podium en om 20 uur gaan we dansen op muziek van soul, disco & dance-band Back in the Groove.

Zondag

De zondag start om 10 uur met een koffieconcert van Felison Brass. Om 11 uur begint de Reünie Je Bent Velsen Noorder Als; om 11.30 uur begint de presentatie over de Grote nieuwe zeesluis door Cor Oudendijk, voorzitter van het IJmuider Zee- en havenmuseum.

Van 10 – 12.30 uur ‘glibbert’ de jeugd t/m 16 jaar over een lange natte gladde buikschuifbaan. Gevolgd om 12.30 uur door de categorie 16+.

Om 12.00 uur gaat de IJmuider Harmonie het dorp rond. Inschrijven kan via buikschuifkampioenschappen@svvvn.nl of op de dag zelf.

Om 14 uur begint de Hollandse middag met optredens van achtereen volgens: Bowie Bos, John Eeltink, Harold Cornee, Rocky Vosse, Koen Raadt en als afsluiter Robin Moojen. Zing en dans gezellig mee!