GALERIE KUNST 2001 | Tentoonstelling ‘TWO OF A KIND’

BADHOEVEDORP | In Galerie Kunst 2001 wordt van vrijdag 1 september tot en met zondag 8 oktober 2017 de tentoonstelling ‘Two of a Kind’ gehouden met werken van vader en dochter: Jos en Camile Smeets. De werken van Jos Smeets bestaan uit wandsculpturen met gemengde technieken en uiteenlopende materialen. Camile Smeets exposeert een serie kleine beelden van keramiek met de titel ‘Droomtijd’. De Galerie is gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp aan de Snelliuslaan 35. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 3 september om 16.00 uur.

Jos Smeets maakt sculpturen, installaties, aardewerken beelden en toegepaste kunstvoorwerpen. Afhankelijk van het idee werkt hij met uiteenlopende materialen, zoals staal, hout, foto’s en klei, maar verwerkt in zijn beelden ook bestaande objecten als flessen en autovelgen. Zijn meest recente werk, dat in Galerie Kunst 2001 wordt geëxposeerd, bestaat uit uit staal gesneden wandsculpturen. Zijn beelden ontstaan vaak onbewust en associatief. Hij wil van te voren niet weten wat hij gaat maken. Er zit wel een idee achter zijn werk maar hij wil die de kijker niet opleggen. De vele door hem gebruikte ronde vormen roepen bij hem associaties op van oneindigheid, explosie en groei, het zijn termen die eigenlijk te eenduidig zijn, omdat het de lading niet dekt. Hij vindt dat de kijker de ruimte moet krijgen voor een eigen interpretatie.

Het werk van Camile Smeets brengt een ode aan de verbinding van de mens met de natuur. Het zijn beelden van klei, met mens en dierfiguren, voornamelijk narratieve en figuratieve sculpturen die een zoektocht verbeelden naar een oorspronkelijk oer-beeldtaal, met archetypische verhalen en vertellingen, die in de vergetelheid zijn geraakt. Camile neemt deze mee naar het heden en geeft ze vorm zodat ze blijven bestaan. ‘Droomtijd’ is de titel van een doorgaande serie kleine beelden, dromen in klei. Deze beelden zijn figuratief maar onwerkelijk, het zijn vaak mens en dierfiguren met een vervreemdend karakter. Met haar serie kleine sculpturen vertelt zij haar eigen sprookje, soms grappig of bizar, maar ook wreed, vervreemdend, onschuldig of liefelijk.

Meer informatie over de tentoonstelling en openingstijden van Galerie Kunst 2001 is te vinden op de website: www.galeriekunst2001.nl en op Facebook.