GALERIE KUNST 2001 | ZOMER EXPOSITIE MET WERKEN VAN YVONNE NOORDAM-WEYGERS

BADHOEVEDORP – In november 2016 vierde Stichting Kunst 2001 haar 30 jarig jubileum met een expositie van 45 gevarieerde lievelingskunstwerken, ter beschikking gesteld door vrienden en Badhoevedorpers.

Ook Yvonne Noordam-Weygers nam eraan deel met haar eigen gedetailleerde collage/schilderij: “ Antiekmarkt Djakarta” 120 x 70 cm. Het kunstwerk oogstte veel belangstelling en kreeg veel lof. De verklarende tekst waarom dit haar lievelingswerk was: Op deze antiekmarkt in Djakarta liep ik en heb er iets gekocht dat ook in deze collage verborgen zit. Het kunstwerk blijft me dierbaar als herinnering aan mijn jeugd in Indonesië.

Tijdens deze succesvolle expositie overleed Yvonne plotseling op 26 november 2016, een schok voor iedere bezoeker. Vandaar dat de vrijwilligers van de galerie in het dorpshuis een zomerexpositie hebben ingericht als een postuum eerbetoon aan Yvonne Noordam-Weygers met een aantal van haar werken.

Yvonne was jarenlang kunstzinnig actief met velerlei technieken, vooral haar collages werden geroemd. Juist voor haar overlijden maakte ze tgv 100 jaar Schiphol haar laatste collage Als deze collage ooit echt op Schiphol komt te hangen is dat nog een droom die uitkomt.

Haar levensmotto: “delen = vermenigvuldigen” komt tot uiting door sinds 1990. De netto opbrengst van haar collectie kunstkaarten aan goede doelen ,te schenken, zoals Halin en Yamaru in Indonesië. Zomerexpositie Galerie Kunst 2001 kent géén vaste openingstijden. Bezoek op afspraak mogelijk via tel. 020-6596693 ( u wordt teruggebeld).

website Yvonne Noordam: www.gambarini.nl website Galerie: www.galeriekunst2001.nl of info@galeriekunst2001.nl