KOM PADDENSTOELEN ZOEKEN MET DE BOSWACHTER

VELSEN-ZUID | Paddenstoelen zijn er het hele jaar door op Beeckestijn te zien, maar de meesten zijn toch in de herfst te bewonderen. In de vochtige, koele weken van het najaar staan ze op allerlei plekken in de tuinen en langs de lanen van de buitenplaats. Op zaterdag 7 en zaterdag 21 oktober kun je van 14:00-15:30 uur met de boswachter op zoek.

De boswachter neemt je mee over eeuwenoude kronkelige paden en de rechte lanen van het sterrenbos. We nemen een kijkje bij de unieke bloemenwaaier, de slangenmuur, het kapelletje en natuurlijk bij het landhuis Beeckestijn.

Tijdens de wandeling gaan we op zoek naar het rodekoolzwammetje en kijken we of de vliegenzwam al uit de grond komt. Misschien vinden we ook wel eekhoorntjesbrood. De boswachter geeft uitleg over het hoe en waarom van paddenstoelen en vertelt waar al die vreemde namen vandaan komen. En welke zijn nu wél eetbaar? Kom genieten van het najaar en de paddenstoelen en herfstkleuren op Beeckestijn.

Wanneer: zaterdag 7 oktober en zaterdag 21 oktober 2017
Hoe laat: van 14:00 uur tot 15:30 uur
Waar: buitenplaats Beeckestijn, Rijksweg 134, Velsen-Zuid Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar Lengte in kilometers: 3
Honden toegestaan: Nee
Kosten: Volwassenen € 5 (lid Natuurmonumenten), € 8 (niet-leden), kinderen t/m 12 jaar € 4 (lid Natuurmonumenten), kinderen t/m 12 jaar € 7 (niet-lid Natuurmonumenten) Reserveren kan via: www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/beeckestijn/activiteiten