LEZING GYMNASIUM FELISENUM | Iets kleins heeft de grootste impact

VELSEN-ZUID | Het Gymnasium Felisenum start dit jaar met een serie lezingen, het Studium Generale. De tweede lezing heeft als titel:

Voor deze tweede lezing, 24 januari a.s. van 15.30 tot 17.00 uur, is stichting Klean uitgenodigd. Klean staat voor ‘Klagen Loont Echt Absoluut Niet’ en is opgericht door Peter Smith. Zij dragen de filosofie uit ‘Niets is te klein om het verschil te maken’. Hoe klein je inspanning ook is, het doet er toe.

De opwarming van onze Aarde, o.a. door vleesconsumptie, consumptiedrang en ons autogebruik, wordt vaak gezien als de grootste uitdaging waar de mensheid voor staat. En nu komt daar ook nog eens de plasticsoep bij.

Het grootste probleem is dat mensen geloven dat hun bijdrage -positief of negatief- aan problemen te klein is om impact te maken, dus doen ze niets. Bewijs hiervoor is dagelijks te vinden: autowegen vol files, schappen vol met vlees en straten vol met zwerfafval. De opwarming van de Aarde is namelijk niets meer dan een symptoom van dit geloof.

Aan de hand van het probleem zwerfafval toont Peter aan dat iets kleins grote impact kan hebben.

Wij hopen weer op een groot aantal luisteraars.

Wanneer u geïnteresseerd bent in deze lezing, heten wij u van harte welkom op het Gymnasium Felisenum, Van Hogendorplaan 2 in Velsen-Zuid. De zaal is open vanaf 15.15 uur. Gaarne opgave via studiumgenerale@felisenum.nl.