Nieuwe kunstexpositie bij SHIP van Dick Holzhaus

IJMUIDEN | Na de eerste foto expositie zal vanaf 5 mei 2018 de tweede expositie, als kunst expositie bij SHIP plaatsvinden. Deze keer betreft het een expositie van Dick Holzhaus. De in IJmuiden woonachtige Dick Holzhaus is een veelzijdig persoon en kunstenaar.

Nadat hij in 1974 Cum Laude afstudeerde aan de Rietveld Academie, heeft o.a., zijn sporen verdient als art director bij verschillende internationale reclamebureaus. In 1999 vertrok Dick naar Sri Lanka en verhuisde een jaar later naar Chiang Mai in Thailand om te schrijven. Hij publiceerde twee romans, een management boek en een biografie in opdracht. Maar in 2008 keerde hij terug naar Nederland om zich toe te leggen op schrijven en illustreren. De kunstserie die nu in SHIP hangt heeft hij gemaakt naar aanleiding van zijn verhuizing naar IJmuiden.

Vanwege zijn kleine behuizing is Dick in 2017 digitaal gaan tekenen, als professioneel gebruiker van beeldbewerkingsprogramma’s weet hij de mooiste printen te produceren.

Samen met zijn vrouw, die amateur fotograaf is, maakt hij referentie foto’s van IJmuiden. Van die foto’s maakt hij composities waarin hij de vrijheid neemt om objecten te vergroten, verkleinen, verplaatsen of weg te laten. Het licht en de luchten heeft hij in IJmuiden gezien en weet daaruit een typische IJmuidense sfeer te vangen. Het is een tijdrovende techniek omdat alles met de hand gebeurd, zoals een week werk voor de meest complexe plaat en drie dagen voor de voor de meest eenvoudige. Deze mooie platen worden in samenwerking met Compucolor gemaakt. De expositie zal tot 28 juli 2018 blijven hangen.

Het team van SHIP nodigt u van .harte uit aan de Noordersluisweg 1 in IJmuiden, om de expositie van deze gepassioneerde kunstenaar te komen bekijken. De expositie is net als SHIP, 7 dagen in de week van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend en is vrij toegankelijk.