Onthulling straatnaambord Pieter Weijstraat

SANTPOORT-ZUID | In het nog te bouwen nieuwbouwproject Blekersduin in Santpoort-Zuid zijn 3 straatnamen vernoemd naar verzetsstrijders. Dit zijn de Albert Glasstraat, de Pieter Verswijverenstraat en de Pieter Weijstraat.  Volgens de huidige planning is dit project in 2020 gerealiseerd.

Vanwege de gezondheidssituatie van de zoon van Pieter Weij is de gemeente bereid om al op een eerder moment een informele onthulling van het straatnaambord te laten plaatsvinden.

Dit gebeurt nu op 2 februari 2018. Op die dag is het 75 jaar geleden dat Pieter Weij werd gefusilleerd in de duinen in Bloemendaal samen met o.a. Simon Nicolaas Warmenhoven en Roelof Gerard Strengholt, die al eerder vernoemd zijn in de straatnaamgeving in Velsen.

De familie en nabestaanden van de twee andere verzetsstrijders, Albert Glas en Pieter Verswijveren, zijn geïnformeerd over deze informele onthulling. Zodra de straten daadwerkelijk zijn aangelegd, krijgen de families en nabestaanden van de 3 verzetsstrijders de gelegenheid voor een officiële onthulling.