PostNL past netwerk brievenbussen aan

REGIO | PostNL past vanaf begin september in het zuiden van de provincie Noord-Holland het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Voor iedereen bereikbaar

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet  voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.
 

Veranderingen

Vanaf 10 september 2018 voeren we de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Noord-Holland door. In het zuiden van Noord-Holland blijven 618 brievenbussen staan, worden er 6 nieuwe brievenbussen geplaatst en 424 brievenbussen verwijderd. Op welke locaties brievenbussen blijven, staat in het bijgevoegde overzicht. De aanpassingen zijn 5 oktober 2018 gerealiseerd. De rest van de provincie Noord-Holland volgt vanaf februari 2019.
 

Meer informatie

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.