Rode Kruis IJmond zoekt coördinatoren

IJMOND | De vrijwilligersorganisatie is op zoek naar een Coördinator Evenementenhulp en een Coördinator Logistiek

Een van de kerntaken van het Rode Kruis is het verlenen van EHBO tijdens kleine en grootschalige evenementen. In de IJmond gaat het om een groot aantal inzetten op grote en kleine evenementen. Voor de coördinatie van de evenementenhulpinzetten en van alle logistieke aangelegenheden zoekt het Rode Kruis IJmond enthousiaste collega-vrijwilligers die gemiddeld 6-8 uur per week willen vrijmaken om hulpverlening aan mensen in nood of in een kwetsbare situatie mogelijk te maken. De coördinatoren ondersteunen elkaar tijdens drukte, en nemen taken van elkaar over tijdens afwezigheid of vakanties.

De coördinatiefuncties

De Coördinator Evenementenhulpverlening (6-8 uur p/w) coördineert alle evenementenhulpinzetten van de afdeling (ca. 45 per jaar). Hierbij ben je aanspreekpunt voor alle evenementenhulpvrijwilligers en externe relaties zoals opdrachtgevers, gemeente en veiligheidsregio.

De Coördinator Logistiek (6-8 uur p/w) is verantwoordelijk voor de coördinatie van alle vervoersbehoeften, voor het op orde houden van het wagenpark, de belading, het transport van het rollend materieel en voor het gebouwbeheer met inbegrip van de inventaris.

Wij zoeken vrijwillige collega’s die

  • de grondbeginselen en het beleid van het Nederlandse Rode Kruis onderschrijven en uitdragen
  • MBO/HBO werk- en/of denkniveau hebben
  • affiniteit en ervaring hebben met Evenementenhulpverlening of Logistiek
  • communicatief vaardig zijn, zowel in woord als geschrift
  • enthousiaste, ondernemende, betrouwbare en motiverende persoonlijkheden
  • goed kunnen samenwerken en ervaring hebben met leidinggeven en plannen
  • affiniteit hebben met vrijwilligerswerk en bij voorkeur in de IJmond of in de directe omgeving wonen
  • kunnen werken met Outlook, Word, Excel, OneNote en bereid zijn zich te verdiepen in online applicaties van het Rode Kruis, zoals Tools
  • in bezit zijn van een geldig EHBO Uitgebreid diploma, of bereid zijn dit te halen
  • in bezit zijn van rijbewijs B

Wij bieden Uitdagende vrijwilligersfuncties met de kans om coördinerende ervaring op te doen, uit te breiden of te verdiepen. Hierbij wordt gewerkt in een enthousiast teamverband met fijne collega’s. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten, en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. Ook verzorgt het Rode Kruis cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van de functie.

Interesse of meer weten?

Heb je interesse? Stuur dan een motivatiemail met CV naar Marijke Wetselaar, vrijwilligersmanager Kennemerland, mwetselaar@redcross.nl en of Mees Hartvelt, voorzitter RK IJmond, mhartvelt@rodekruis.nl

Meer informatie over het Rode Kruis en de afdeling kun je vinden op www.rodekruis.nl