Tulipani filmdiner in Thalia

IJMUIDEN | Op zaterdag 21 april is de grote zaal van Thalia weer het decor van een heus filmtheater in nachtclub sfeer uit begin van de vorige eeuw. Compleet met wit gedekte privé tafeltjes voor het grote doek is het ouderwets genieten van de leuke Italiaans-Nederlandse film TULIPANI, met een op de film aangepast diner in Italiaanse stijl en uiteraard een goed glas ‘vino’.

Na de Watersnoodramp in 1953 besluit de jonge romantische Zeeuwse boer Gauke (Gijs Naber) dat hij nooit meer natte voeten wil hebben. Hij ontvlucht Nederland op de fiets en komt na dagen aan in Zuid-Italië, waar hij uitgeput van zijn fiets valt en liefdevol opgevangen wordt door een plaatselijke ‘mamma’. Nadat hij door haar vakkundig is opgelapt en verwend wordt met borden pasta, vestigt hij zich aan de rand van het dorp, waar het hem lukt om tulpen te kweken. Hij wordt een opvallende verschijning in het dorp, een levende legende – maar op een dag is hij verdwenen! Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur (Giancarlo Giannini) te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurd is, wanneer een jonge vrouw uit Canada beweert de dochter van Gauke te zijn. Hij krijgt daarbij de hulp van een van de dorpsbewoners die als jongen met Gauke bevriend was.

Zaterdag 21 april Aperitief 19:00 uur Aanvang filmdiner: 19:30 uur Toegang: 39,50 euro (film, antipasti, pasta, dolce en café) Reserveringen www.thaliatheater.nl