Velserbroek zet 2018 in met een ferme Nieuwjaarsduik

Villa Westend biedt twee duikers de mogelijkheid alsnog aanwezig te zijn de al lang uitverkochte 100%-nieuwjaarsborrel op 6 januari.

VELSERBROEK | Het is onderhand traditie dat in Velserbroek het nieuwe jaar wordt ingezet met een ferme plons in de Westbroekplas. Voor de achtste achtereenvolgende keer springen ten minste 350 deelnemers aan de Nieuwjaarsduik al dan niet bibberend van de kou in het water. Het startschot van dit altijd weer spectaculaire evenement zal dit jaar om 15.00 uur worden gegeven door sport wethouder Annette Baerveldt.

Behalve dat de zwemsters en zwemmers tijdens de Nieuwjaarsduik zichzelf kunnen bewijzen als bikkels, houden ze er wellicht ook nog leuke prijzen aan over. Na de warming-up worden namelijk door de organisatie diverse doosjes in het water gegooid, met als inhoud aantrekkelijke geschenken, respectievelijk beschikbaar gesteld door juwelier Ris, en door Villa Westend. Dit horeca-etablissement biedt in elk geval twee duikers de mogelijkheid alsnog aanwezig te zijn de al lang uitverkochte 100%-nieuwjaarsborrel op 6 januari. Dan moeten ze wel de doosjes met twee unieke tickets boven water halen. Voor de kinderen worden doosjes in het water geplonsd met bonnen van Intertoys uit Santpoort.

Maar wie er niet in slaagt een doosje uit het water op te diepen, hoeft niet te treuren. Want hoe dan ook kan iedere nieuwjaar duiker rekenen op een kop snert, een Unox-muts en een herinneringsvaantje. Wie zichzelf en anderen wil uitdagen, moet wel uiterlijk om 14.30 uur aanwezig zijn in de verwarmde tent bij Villa Westend om verzekerd te zijn van gratis deelname. Als minimumleeftijd geldt 12 jaar. Omkleden kan in de verwarmde tent aan de Westlaan 41 in Velserbroek.

Na afloop van de spartelsessie bestaat er volop gelegenheid op de Nieuwjaarsparty te toosten op een gezond en gezellig 2018.