Vier dagen genieten in Villa’s Culinair Wijntheater

VELSERBROEK | In het Hemelvaartsweekend staat het strand van Villa Westend voor de vierde keer in het teken van Villa’s Culinair Wijntheater, een zinnenprikkelend festival waarbij alles draait om wijn, eten en beleving. Van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei 2018 zijn er dagelijks uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis.


In het Wijntheater worden de lekkerste wijnen van Hans Moolenaar uit Bloemendaal verkocht. Er zijn diverse foodtrucks, workshops, proeverijen, theateracts, vinyl-dj’s en genoeg banken en relaxte zitjes. Het Wijntheater vindt plaats in een ongedwongen sfeer waarbij alles draait om (culinair) genieten.

Op donderdag 10 mei wordt er afgetrapt met het NK Oestersteken, een fantastisch spektakel waarbij de beste oesterstekers van onze regio strijden voor een plek in de finale in het najaar. Deze dag kosten oesters slechts 1 euro per stuk. Voor de niet-oesterliefhebbers zijn er heerlijke hapjes te krijgen bij een van de vele foodtrucks. Van sushi, charcuterie, pizza en pasta’s, de lekkerste kazen en kreeft tot fish & chips, mosselen en heerlijk sappig vlees van de barbecue!

Overdag vinden er verschillende (wijn)shows plaats met uiteenlopende thema’s. Ontdek of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak, test uw kennis tijdens de blindproeverij of doe mee met de hilarische wijnquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De Grote Hans Moolenaar Show keert ook terug naar het Wijntheater. De aanvangstijden zijn terug te vinden in het programma.

Drie avonden kookt een bekende chef-kok de sterren van de hemel in het pop-up restaurant op het strand. Op donderdag is dat Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine*, op vrijdag Alain Alders van De Vrienden van Jacob* en op zaterdag Menno Post, voormalig chef-kok van de Bokkedoorns**. Er is slechts plaats voor 40 gasten per avond. Tickets voor dit pop-up diner kunnen worden gekocht via www.villa-westend.nl.

Voor de kinderen is Villa’s Culinair Wijntheater één groot water en zandspektakel (zwemspullen mee). Zeilschool de Kaag verzorgt tijdens van 10.00 tot 17.00 uur gratis zeillessen voor kinderen. Na het zwemmen kunnen er heerlijke poffertjes worden gehaald bij de Poffertjesman of fish & chips bij de foodtruck van Friethoes.

De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie en het programma op www.villawestend.nl, www.wijntheater.nl of volg het evenement op Facebook.