Watervrienden IJmuiden pakt eerste plaats in competitie

IJMUIDEN | Op zondag 8 april zijn de zwemmers van Watervrienden IJmuiden kampioen geworden van de tweede klasse van de Landelijke Zwemcompetitie. Vorig jaar degradeerde de IJmuidense ploeg nog uit de eerste klasse omdat de prestaties te lijden hadden onder afmeldingen en diskwalificaties. Maar dit jaar was de ploeg compleet en lieten de IJmuidenaren zien dat ze thuishoren in de top van de competitie.

Deze derde zwemdag begonnen de IJmuidenaren al met een ruime voorsprong op de andere vijf ploegen. Ook deze wedstrijd zwom de ploeg zeer goed. In iedere leeftijdscategorie haalden WVIJ’ers 1e plaatsen. Bij de jeugd waren dit Lizzy Dam, Mike Tjepkema , Iris de Vreugd , Danyal Özcan en Bart de Waard. Rik Hofland en Erno Vriens dwongen bij de heren een eerste plaats af.

De eindestafette was dit maal een waar spektakel en bleef tot de laatste baan spannend. Tijdens deze estafette zwemt elk team met acht zwemmers bestaande uit vier meisjes en vier jongens alle zwemslagen. Na een uiterste inspanning van de eerste zeven zwemmers mocht Bodhie van Overmeeren met 25 m vlinderslag het afmaken. Bodhie tikte als eerste van de zes ploegen aan: een terechte kampioensploeg.

Trainers Ron Blok, Piet Wullaert en Hans van Vastenhoven kijken tevreden terug op de wedstrijd en glunderen van trots dat de ploeg weer terug is in de eerste klasse. Ze waren er al zeker van dat de ploeg het kampioenschap kon pakken en dat hebben ze ook gedaan. Proficiat!